"Rongyos" vöröslencseleves
sponsored links
Szeretem a hüvelyeseket, használom is õket elég gyakran: néha a hús kiváltására, máskor meg csak úgy. A vörös lencse különösen elõkelõ helyet foglal el a kedvenc hüvelyesek sorában, mert a többivel ellentétben, nagyon gyorsan megfõ. Mondjuk, esztétikai szempontból nem a legjobb választás, hiszen, mire megfõ, szinte szét is megy, de legalább a színe pozitívum a zöld lencséével szemben. :) (Hmm, az újévi lencseleves még nem is került fel a blogra, most látom...) Ez a tartalmas leves bármikor elkészíthetõ, idényfüggetlen. A rongyosságát pedig a belecsorgatott palacsinta/galuskamassza adja, amitõl nagyon tartalmas, laktató lesz.
Rongyos vöröslencseleves
Hozzávalók 5-6 személyre: 1 nagy hagyma, 2-3 sárgarépa, 40 dkg vöröslencse, olaj, só, almaecet, 1/2 teáskanál õrölt kömény, 1 tojás, 4 csapott evõkanál ...